NOVOSTI

Novosti iz IDA DIDACTE/Novosti iz svijeta didaktike/Blog

ZAIGRANA STRANA ZNANOSTI

Već dvije godine partneri smo i izlagači na Tjednu znanosti koji organizira MUZZA, udruga za popularizaciju znanosti, tehnologije i kulture među djecom i mladima, u impresivnom društvu brojnih fakulteta i znanstvenih ustanova.

IDA DIDACTA U MEDULINU

Naša izložba didaktičke opreme na stručno-znanstvenom skupu u sklopu Dana predškolskog odgoja u Medulinu u travnju 2016. godine izazvala je iznimno velik interes vrtića Istarske županije, a i šire.

OD PRVIH ZABAVIŠTA DO SUVREMENIH VRTIĆA

Izložbom u sklopu skupa za odgajatelje i stručni tim Dječjeg vrtića Vukovar 2 nastavlja se naša suradnja s Hrvatskim školskim muzejom pod nazivom „Od prvih zabavišta do suvremenih vrtića“.

INTERAKTIVNA IZLOŽBA U VINKOVCIMA

Održali smo interaktivnu izložbu suvremene didaktičke opreme na stručnom skupu za odgajatelje, stručne suradnike i ravnatelje predškolskih ustanova Vukovarsko-srijemske županije 12. ožujka 2016. godine.

ŠTO JE NOVO U SVIJETU DIDAKTIKE?

Ovogodišnji početak poslovne godine uljepšali smo još jednim posjetom međunarodnom Sajmu igračaka u Nuerenbergu (Nuernberg Toy Fair - 27.01.-01.02.2016.).

LABORATORIJ BOJE I SVJETLOSTI

Održali smo interaktivnu radionicu pod nazivom Laboratorij boje i svjetlosti u sklopu međunarodnog stručno znanstvenog skupa Sretna djeca - Kreativnost i pristupi dječjem vizualnom stvaralaštvu, od 21. - 23.10.15., u HŠM-u.

OBOJENI SVIJET IGRE I UČENJA

Na ovogodišnjem obilježavanju Međunarodnog dana boja, 21. ožujka 2015., u Tehničkom muzeju u Zagrebu, predstavili smo didaktičke materijale namijenjene istraživanju boja.

IDA DIDACTA U NOĆI MUZEJA

Vremeplovom IDA DIDACTE i Hrvatskog školskog muzeja preko 2500 posjetitelja otputovalo je iz zabavišta 19. stoljeća u vrtić budućnosti.

MIRISI DJETINJSTVA

Kako vama miriši djetinjstvo? Sjećate li se mirisa drvenih kocaka kojima ste se igrali ili mirisa skrovišta u kojima ste sklapali neka nova prijateljstva? Nas su mirisi djetinjstva krajem studenoga odveli u Split gdje smo sudjelovali na istoimenom stručno-znanstvenom skupu.

KOMUNIKACIJA KROZ IGRU

Seminar ''Komunikacija kroz igru'' za logopede, psihologe, radne terapeute i fizioterapeute održan je 20. i 21. listopada 2014. godine u Hrvatskom institutu za istraživanja mozga, u Zagrebu, u organizaciji Akademije za razvojnu rehabilitaciju.

GROW UPP - OAZA U KOJOJ JE ZABAVNO BITI DIJETE

Grow Upp - namještaj trećega tisućljeća - stvoren je u suradnji s prirodom, posuđujući od nje samu njezinu bit.

IDA DIDACTA I ALTERNATIVNE PEDAGOGIJE

Izlagali smo svoju didaktičku opremu na znanstveno-stručnom skupu "Alternativni pedagoški pristupi u odgoju i obrazovanju" na Učiteljskom fakultetu u Osijeku, 28. ožujka 2014.

IDA DIDACTA U SLUŽBI ZNANOSTI

Sudjelovali smo u manifestaciji povodom Međunarodnog dana boja, 21. ožujka 2014.

U Tehničkom muzeju u Zagrebu prezentirali smo opremu i rekvizite iz našeg Svjetlosnog laboratorija.

SUSRET POSLOVNOG I ZAIGRANOG SVIJETA

Nijedno drugo mjesto na svijetu ne odiše zaigranim duhom kao Nuerenberg nekoliko dana krajem siječnja - Međunarodni sajam igračaka (Nuernberg Toy Fair - 29.01.-04.02.2014.).

PLANTOYS, ZELENA TVORNICA

Novo u našoj ponudi - didaktičke igračke izrađene od ekološki prerađenog drveta!

Jedan od prioriteta suvremenoga života je ekološka osviještenost.
Mi se zalažemo za održivi razvoj.

BILI SMO NA LEGO EDUKACIJI U DANSKOJ

Mala radionica progresivnog učenja

Mnogi od nas navikli su smatrati LEGO samo građevnim materijalom, no nakon našeg posjeta Danskoj, možemo Vas uvjeriti da je LEGO mnogo više od toga.